• śr.. październik 20th, 2021

e-Lifestyle.pl

Poruszamy tematy związane z medycyną i zdrowiem

Musisz znać wskazówki dotyczące gotowania, aby Ci pomóc

ByRedaktor

kwiecień 27, 2020

Istnieje wiele źródeł informacji o gotowaniu.

Niektóre informacje są skierowane do doświadczonych kucharzy, a nie do przeciętnego człowieka. Przedzieranie się przez wszystkie dostępne informacje może być mylące. Na szczęście w tym artykule znajdziesz kilka świetnych wskazówek. Będą pracować dla każdego, nawet nowicjusza.Aby uzyskać najpiękniejsze domowe ciasteczka z kawałkami czekolady, nie dodawaj wszystkich kawałków czekolady do mieszanki! Zaoszczędź około jednej czwartej tego, czego wymaga twój przepis, dopóki wszystkie ciasteczka nie zostaną ułożone na blasze do gotowania, a następnie dodaj je równomiernie na wierzchu ciasta, aby stworzyć idealne ciasteczka z kawałkami czekolady, wyglądające jak piekarnie!Przyprawiając jedzenie, pamiętaj, że w razie potrzeby znacznie łatwiej jest dodać więcej przypraw, ale nie możesz ich usunąć, jeśli dodasz za dużo. Dlatego tak ważne jest, aby doprawiać ziołami i przyprawami lekkość. Chcesz komplementować smaki potraw, a nie ich przytłaczać.Gotuj makaron przez minutę krócej niż zaleca pudełko. Spójrz na czas gotowania na pudełku z makaronem i odejmij minutę. Jeśli dodajesz makaron do naczynia, będzie on gotowany do końca, gdy będziesz go gotować z sosem.Podczas podgrzewania oleju na blacie kuchenki do smażenia, używaj niskiego ustawienia i powoli obracaj palnik, aby osiągnąć żądaną temperaturę. Większość potraw nie wymaga znacznie więcej niż 350 stopni, aby olej usmażył je na ładny złoty kolor i nie spalił się na chrupko na zewnątrz, a surowy w środku. Jeśli przekręcisz pokrętło regulacji temperatury do najwyższego punktu, nie tylko ryzykujesz rozpryskiwanie się i oparzenie siebie, a także jedzenie, które próbujesz usmażyć, ale także marnujesz czas, czekając, aż olej ostygnie wystarczy użyć. Musisz znać wskazówki dotyczące gotowania, aby Ci pomóc

Olej szybko się nagrzewa, ale stygnie bardzo wolno, gdy jest zbyt gorący.Granitowa powierzchnia doskonale nadaje się do rozmrażania zamrożonej żywności, zwykle zajmuje mniej niż połowę czasu potrzebnego do typowego rozmrażania na blacie, ponieważ granit pochłania zimno (i ciepło) umieszczonych na nim przedmiotów, dzięki czemu granit dosłownie „wysysa” zimno z Twoje mrożonki.

Granit to również niesamowita powierzchnia do przygotowania ciasta po posypaniu odrobiną mąki. Jeśli nie możesz sobie pozwolić na przerobienie swojej kuchni w granicie, sprawdź u sprzedawcy granitu kawałki złomu lub zleć wycięcie i wypolerowanie mniejszego kawałka za ułamek kosztów przebudowy kuchni.W przypadku diety wysokobiałkowej mięso nie jest jedynym dostępnym źródłem. Tofu, soczewica i fasola to świetne zamienniki białka. Można je znaleźć w większości sklepów spożywczych w dzisiejszych czasach. Tofu można smażyć na patelni z kilkoma przyprawami i stanowi smaczną alternatywę dla mięsa. Namocz i ugotuj fasolę z ziołami, przyprawami i kawałkami mięsa, aby uzyskać aromatyczną zupę, nadzienie burrito, dip lub inną bogatą w białko aplikację.Kiedy masz przepis, który wymaga wina, możesz pokusić się o użycie taniego wina lub wina do gotowania. Unikaj tego sposobu myślenia, gdy zbliżasz się do gotowania. Dobrą zasadą jest rozważenie, czy pijesz wino, czy nie. Jeśli nie chciałbyś go pić, nie używaj go do gotowania.W prawdziwym świecie gotowanie wiąże się z praktycznymi pomysłami ze świata rzeczywistego. Najlepsze wrażenia uzyskasz, gdy będziesz mieć proste informacje, które możesz łatwo przełożyć na swoją kuchnię. Złożoność cię spowolni. Kiedy zastosujesz w praktyce wskazówki, których się tutaj nauczyłeś, zauważysz, że Twoje posiłki staną się znacznie smaczniejsze.